Timeless Trimsalon_Makkum
Timeless

Trimsalon in Makkum

No Stress At Trimsalon TimeLess

Bij trimsalon TimeLess werken we met diverse behandelingen die worden aangepast op de hond en vachtsoort.

Knippen

Bij honden waarvan de vacht blijft doorgroeien, kunnen we de vacht in een gewenst model knippen.

Dit is in verschillende lengtes mogelijk. Als er veel klitten in de vacht aanwezig zijn is het in het belang van de hond beter om de vacht te scheren of in een korter model te zetten.
Deze techniek is geschikt voor honden zonder dubbele of ruwharige vacht, zoals de Maltezer/Boomer/Poedel/Labradoodle/Yorkshire Terriër etc.

Scheren

Alleen als de vacht daarvoor geschikt is wordt de hond geschoren; honden met andere vachten worden alleen geschoren als het in het belang is van de hond en er geen andere uitweg mogelijk is. Als de hond teveel klitten heeft kiezen we, in het belang van de hond, voor het scheren. De kop en staart worden netjes met de effileerschaar in model geknipt . Er zijn ook honden waarvan de vacht niet geschikt is om te scheren. Deze honden worden dan alleen met een effileerschaar behandeld.

Plukken

Veel mensen denken bij plukken aan kaal plukken. Ook denken ze dat het pijnlijk voor de hond is. Beide gevallen zijn onjuist! Bij het plukken van honden worden alleen de haren verwijderd die echt los zitten; de vacht moet ‘plukrijp’ zijn.

Plukken is geschikt voor ruwharige vachten zoals: Border Terrïer, Ruwharige Dashund, Fox Terriër (zowel tot op de wol (1x in de 6 maanden) en in stripvacht (1x in de 10-12 weken).

Uitdunnen

Deze techniek gaat vaak samen met de was & blaasmethode en is geschikt voor honden met een dubbele vacht. De bedoeling is dat de vacht sluiker langs het lichaam van de hond valt in een natuurlijke style. We gebruiken hierbij o.a. een dubbele effileerschaar. Effileren geeft een natuurlijker resultaat doordat de overgang van lang naar kort haar natuurlijk verloopt en omdat er dan geen sprake is van strak geknipte of geschoren lijnen. Geschikt voor de Golden Retriever, Spaniëls en Setters.

De Was & Blaas methode

Bij deze methode wordt je hond met shampoo gewassen zodat de vetlaag om de haren verwijderd wordt en de onderwol los komt. De oude haren zuigen zich vol met water waardoor ze met een waterblazer gemakkelijk uit de vacht geblazen worden.

Geschikt voor honden met een stokharige vacht: Rottweiler, Schotse Herdershond, Sint Bernard en diverse kortharige honden zoals de Beagle en de Mopshond.

Alles
op een rij:

Borstelen/Kammen/Ontklitten
Knippen/Inkorten/Uitdunnen

Plukken
Nagels knippen
Föhnen
Verwijderen van teken
Anaalklieren legen
Ogen schoonmaken
Oren schoonmaken
Wassen/Drogen

Het onderhoud

Alles telt mee!