Timeless Trimsalon_Makkum
Timeless

Vanaf januari 2024: workshop vachtverzorging

Met ingang van januari 2024 bied ik ook workshops aan voor vachtverzorging. Deze workshops zijn gericht op eigenaren die zelf de vacht van hun huisdier willen leren verzorgen. Tijdens deze sessies leert u de basisprincipes van vachtverzorging, welke tools u het beste kunt gebruiken en hoe u klitten en vervilting kunt voorkomen. Daarnaast geef ik persoonlijk advies afgestemd op het vachttype van uw hond.

Tijdens deze workshop leert u

 • Het op de juiste manier borstelen en kammen van uw hond
 • Hoe u uw hond tussen de trimbeurten bijhoud
 • Met welke shampoo en conditioner u uw hond het beste kan wassen
 • Verschillende manieren van het drogen van uw hond
 • Hoe u uw hond leert wennen aan de vachtverzorging
 • U krijgt advies en mogelijkheid van het gebruiken van de juiste materialen
 • Hoe klitten ontstaan en hoe ze te vermijden vermijden
 • U leert hoe u zelf de nagels, voetjes, oogjes, sanitaire, gedeelte kan bijhouden

Voor wie is de workshop bedoeld?

Voor hondeneigenaren die willen beginnen met de juiste vachtverzorging van hun hond of hulp hierbij nodig hebben, tussen de trimbeurten door

Waarvoor is deze workshop bedoelt?

Vele eigenaren die weten dat ze hun hond moeten kammen en borstelen, maar de kennis van de juiste materialen en het gebruik hiervan wordt niet altijd goed uitgelegd tijdens de aanschaf van uw hond of het materiaal. Daarvoor is deze workshop, zodat u leert hoe u zonder het beschadigen van uw hond zijn vacht kunt bijhouden en verzorgen.

Wanneer kan ik met mijn hond deelnemen?

U kunt op ieder gewenst moment een workshop volgen, vanaf een leeftijd van ongeveer 5 maanden. De workshop is dus voor zowel pups, jonge honden en volwassen honden. Indien mogelijk, heeft het de voorkeur dat u voor de vachtwisselfase, welke na ongeveer 7,5 maand begint, de workshop hebt gevolgd. U weet dan precies hoe u te werk moet gaan in deze intensieve fase van de vachtverzorging. Zo voorkomt u een klittende en vervilte vacht.

Met wat voor type hond kan ik de workshop volgen?

U kunt deelnemen met alle langharige honden, deze dient wel zonder klitten en tussen 2 trimbeurten deel te nemen aan de workshop.
Mochten er klitten aanwezig zijn waardoor de workshop uitloopt betaalt u 30 per halfuur extra.
Kan uw hond bij aanvang door gedrag (agressie/angst) niet deelnemen, dan vind er geen workshop plaats en worden de kosten voor de workshop minus 50% gerestitueerd voor de gereserveerde tijd.

Wanneer worden de workshops gehouden

Ik ga een dag in de week twee workshops geven, de workshops zullen worden gegeven op vrijdag.

De beschikbare tijdsblokken zijn van 10:00-13:00 of van 14:00-17:00.

Annuleringsrecht

Annuleren is alleen schriftelijk mogelijk tot 1 week voor aanvang van de workshop, uw geld zal worden gerestitueerd minus €25 euro reservering en administratiekosten.
Mocht een workshop onverhoopt geannuleerd worden door overmacht vanuit Trimsalon TimeLess, wordt het volledige bedrag gerestitueerd of wordt de workshop op een andere dag gepland.
Workshops die zijn betaald dienen binnen 1 jaar na factuurdatum te zijn ingepland, na deze 12 maanden kan de cursist geen aanspraak maken om restitutie van het cursusgeld en/of resterende workshopdagen.

De cursist is ten alle tijden verantwoordelijk voor de hond die wordt meegebracht naar de workshop.
Trimsalon Timeless is nooit aansprakelijk voor eventuele beschadiging, vermissing of overlijden van de hond die door de cursist is meegenomen.
Tijdens de workshop is het niet toegestaan foto’s/video opnamen te maken zonder toestemming van Trimsalon TimeLess
De foto’s/video’s die tijdens de workshop door Trimsalon TimeLess worden gemaakt mogen door Trimsalon TimeLess vrij worden gebruikt voor reclamedoeleinden of lesmateriaal.


Verdere informatie

 • De workshop duurt afhankelijk tussen de 2.5 en 3 uur.
 • U krijgt 1 op 1 begeleiding
 • Uw hond dient uitgelaten aan de workshop deel te nemen
 • U ontvangt na afloop een deelname certificaat
 • Ontvangst onder genot van een bakje thee/koffie of fris wordt de theorie besproken
 • U mag een persoon extra meenemen in overleg dit kan tegen een meerprijs van 50€ u werkt dan samen aan dezelfde hond, wilt deze persoon zijn of haar eigen hond meenemen kost dit 100€ extra
 • De kosten van deze workshop zijn 160€
 • Als u deze dag kiest om losse materialen aan te schaffen buiten de voordeelpakketten ontvangt u 10% korting
 • U dient 15 minuten alvorens de workshop plaatsvind aanwezig te zijn
 • De workshop dient binnen 14 dagen na aanmelding volledig te worden voldaan, na aanmelding ontvangt u binnen 48 uur een factuur toegestuurd en na betaling ontvangt u een bevestiging van deelname.